Skip to main content

Културни центар ,,Златибор“, са својим седиштем у Чајетини основан је у јуну 2023. године и у свом саставу има Дом културе у Чајетини и Културни центар на Златибору. На оба места постоје добро опремљене позоришне сале, које се уједно користе и као биоскопске и опремљене су дигиталним пројекторима. У склопу Културног центра на Златибору постоји Галерија, која испуњава захтеве модерних уметника.
 

Дом културе у Чајетини

Дом културе у Чајетини налази се у улици Мајора Горана Савића.
Више од три деценије ова институција носилац је културних садржаја у нашој општини. У биоскопској сали, која има 220 места и укупне је површине 260 м2, одржавају се редовне пројекције филмова, а на позоришној сцени гостују аматерска и професионална позоришта за децу и одрасле. У просторијама oвe мултимедијалне институције одржавају се пробе драмског студија „Бистричак”, ликовне радионице, као и пробе КУД-а, трибине и изложбе.
Набавком дигиталног пројектора потпуно се заокружила дигитализација биоскопа, што је значајно допринело бољој понуди биоскопског програма. На новом платну омогућено је приказивање свих филмских хитова у стандардном и 3D формату. У Дому културе постоји и скроман галеријски простор, који се користи за изложбе мањег обима. 
План позоришно-биоскопске сале и галерије можете погледати овде:

План позоришно-биоскопске сале и галерије Чајетина 


Културни центар на Златибору

Зграда Културног центра налази се у улици Миладина Пећинара, у непосредној близини Туристучке организације и Храма Преображења Господњег.

Биоскоп

Позоришна сала, која је уједно и биоскопска, капацитета је 260 места и својом техничком опремљеношћу прилагођена је извођењу захтевних представа и подржава филмске пројекције у стандардном и 3D формату. 

Техничке спецификације 
Позоришна сцена: Поседује осам електро-цугова, шест електро-цугова за расвету и један електро-цуг за платно. Уз то има 24 светлосне компонете, од тога 10 профилних рефлектора од по 4 PC 2 KW рефлектора и 10 fresnel 1 KW рефлектора, као и видео миксер FLX Zero 88.
Биоскоп: Осим наведеног електо-цуга за платно, биоскоп на Златибору има Braco 4K пројектор и JBL 7.1 систем.
 

ГалеријаГалерија Културног центра ,,Златибор“ налази се у приземљу зграде на Златибору и поседује адекватну галеријску опрему и осветљење.

Услове излагања у Галерији и можете погледати овде

План галерије:


Контакт
Радионице на Златибору: +381 64 12 75 086, Невена
Радионице у Чајетини: +381 62 289 730, Горица
Галерија (излагање): +381 62 289 766, Даница
Билетарница: +381 62 289 779

Радно време
Галерија: Сваког дана 10.00-17.00ч
Позориште и биоскоп: Сваког дана 08.00-20.00ч